• 26 Kasım 2010 Cuma

    Acıbademli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)


    Malzemeler 1 Komposto Şeftali
    2 Su Bardağı Şeftali Kompostosu Suyu
    300 gr Acıbadem Kurabiyesi
    1 Kutu Krem Şanti
    1 Su Bardağı Süt
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    2 Su Bardağı Su
    2 Yemek Kaşığı Nişasta






    Yemeğin Tarifi  
    Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayıp kariştirin. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karişimi dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin.

    Su, komposto suyu ve nişastayi tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın.

    Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. Dondurduktan sonra nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

    0 yorum:

    Yorum Gönder