• 25 Kasım 2010 Perşembe

    Elmalı Tart Yemek Tarifi


    Malzemeler
    İç harcı;
    3 adet elma
    2 yemek kaşığı toz şeker
    2 çay kaşığı tarçın
    Hamuru;
    125 gram oda ısısında margarin
    1 adet yumurta
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım paket kabartma tozu
    aldığı kadar un
    Üstü için;

    pudra şekeri
    Hazırlanışı
    Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.

    0 yorum:

    Yorum Gönder