Malzemeler | Mutfak |
| Zorluk | 2 | Süre | 35 dk. | Kaç Kişilik | 5 | Yöntem |
|
10 Adet Tavuk But 1 Adet domates 1 Diş sarmısak 1 Adet soğan 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Tatlı kaşığı köri 1 Çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı muskat 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu Tuz
|
|
|
| Hazırlanışı | - Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin.
- Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin.
- Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın.
- Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın.
- Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.
|
|
0 yorum:
Yorum Gönder