• 26 Kasım 2010 Cuma

    Baharatlı Tavuk But


    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 35 dk.
    Kaç Kişilik 5
    Yöntem

    10 Adet Tavuk But
    1 Adet domates
    1 Diş sarmısak
    1 Adet soğan
    1 Tatlı kaşığı kekik
    1 Tatlı kaşığı kimyon
    1 Tatlı kaşığı köri
    1 Çorba kaşığı domates ve biber salçası
    1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 Tatlı kaşığı karabiber
    1 Çay kaşığı zerdeçal
    1 çay kaşığı muskat
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1/2 limonun suyu
    Tuz




    Hazırlanışı
    • Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin.
    • Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin.
    • Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
    • Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın.
    • Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın.
    • Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.







       




    0 yorum:

    Yorum Gönder