• 26 Kasım 2010 Cuma

    Baharatlı Tavuk Izgara


    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 3
    Süre 30 dk.
    Kaç Kişilik 5
    Yöntem

    1.5 Kg kemiksiz but
    Terbiyesi için:
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    8 Çorba kaşığı beyaz şarap
    1 Diş sarmısak
    1 Adet orta boy soğan
    1/2 Çay kaşığı tarhun
    Kekik yada biberiye
    Hazırlama süresi: 30 dakika
    Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat




    Hazırlanışı
    • Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin.
    • Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.
    • Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün.
    • Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin.
    • Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın.

    0 yorum:

    Yorum Gönder